In Memoriam René de Leeuw 29 augustus 2018

In de vroege ochtend van 29 augustus 2018 ontving Kon. Harmonie St. Cecilia Gilze het schokkende  nieuws dat onze klarinettist René de Leeuw plotseling is overleden.

 

Slechts 37 jaar oud, in de bloei van zijn leven.  Het is niet te bevatten, het voelt onwerkelijk en oneerlijk dat hij zo plotseling is weggerukt van zijn dierbaren en uit onze vereniging.

 

Tijdens de repetitie afgelopen maandagavond was René nog vol plannen. Hij zou onze nieuwe secretaris zijn geworden en wilde weer opnieuw klarinetles gaan nemen. Hij nam al deel aan projecten of commissies en gaf daarmee blijk van zijn betrokkenheid en inzet voor onze vereniging. Hij had ambities voor zichzelf als muzikant, voor het orkest en de vereniging en verloor daarbij medemuzikanten niet uit het oog.  Hij was sociaal en dat bleek bijvoorbeeld uit het feit dat hij moeiteloos een rij naar achteren schoof om de toevallige enige aanwezige 3e klarinettist op een repetitie te vergezellen en versterken.

 

René had een moeilijk jaar achter de rug vanwege het overlijden van zijn moeder een jaar geleden. In Gilze opgegroeid, woonachtig in Tilburg, heeft het overlijden van zijn moeder hem doen besluiten terug te keren naar Gilze waar zijn hart lag. Samen met partner Nathalie hadden ze net de nieuwe woning naar hun zin gemaakt. Hij heeft er slechts 4 maanden van mogen genieten.

 

René was, na een onderbreking, in 2015 weer opnieuw lid geworden van onze vereniging. Als leerling muzikant in 1990 gestart, speelde hij tot het jaar 2000 in ons harmonieorkest.

 

René had het niet altijd makkelijk in zijn leven. Geboren zonder schildklier wist hij al op jonge leeftijd veerkracht en optimisme te ontwikkelen, humor was daarbij zijn wapen. Tijdens een muziekweekend  in Hastière, verloor hij door een ongelukkig ongeval zijn oog, maar hij “keek” ondanks deze ellende toch positief naar de toekomst. Hij verloor al op veel te jonge leeftijd zijn vader Ton de Leeuw, die enkele jaren als bestuurslid, veel voor onze vereniging heeft betekend.

 

Sociaal, veerkrachtig, positief, een kenmerkende humor vol kwinkslagen en zelfspot, met ambitie en potentie in de muziek, is zoals we René kennen.  Hij hield van gezelligheid en als het even kon bleef hij ook na de repetitie voor een praatje en een lach, vergezeld met zijn typische glas cola in de hand.
Dit alles gaan we keihard missen!

 

We zijn erg dankbaar dat we het verzoek hebben gekregen om René een laatste muzikale eer te mogen geven tijdens de uitvaart samen met muzikanten van Muziek & Vriendschap uit Riel.
Arnold Miserus, zijn collega klarinettist in de harmonie, is samen met zijn vrouw Cok altijd erg belangrijk geweest voor René, zeker in de vele moeilijke perioden in het korte leven van René.

 

Ons hart gaat uit naar Nathalie, familie en dierbaren.

 

Vanuit Koninklijke Harmonie St. Cecilia wensen wij hun veel sterkte en kracht toe.

04-09-2018

19/
08

Repeteren in Gilze

Locatie: De Schakel
Tijd: 20.00

15/
09

Kermisconcert

Locatie: Dorpsplein, Riel
Tijd: 12.00

06/
10

Kermisconcert

Locatie: Steenakkerplein, Gilze
Tijd: 13.30

26/
10

Dorpenconcours

Locatie: Alphen
Tijd: 15.30

23/
11

Spaanse avond

Locatie: De Schakel
Tijd: 20.00

30/
11

Teerfeest

Locatie: De Hof, Gilze
Tijd: n.n.b.

11/
01

Nieuwjaarsconcert

Locatie: De Leybron, Riel
Tijd: 20.00

03/
02

Geen repetitie (ivm sauwelactiviteiten)

Locatie:

29/
03

Gouden Paren / Donateurs concert

Locatie: De Schakel, Gilze
Tijd: 20.00

23/
06

Repeteren in Gilze

Locatie: Bovenzaal De Schakel
Tijd: 20.00

22/
11

Najaarsconcert

Locatie: De Schakel, Gilze
Tijd: 20.00